Tervetuloa Suomen Nyrkkeilymuseoon

Vuonna 1991 perustettu Suomen Nyrkkeilymuseo on ainutlaatuinen yhden urheilulajin historiaa esittelevä museo. Museon tarkoituksena on kerätä ja säilyttää nyrkkeilyyn liittyvää välineistöä, mitaleja, valokuvia ja muuta aineistoa.

Näyttely pyrkii selvittämään nyrkkeilyurheilun vaiheita antiikin ajoilta erääksi nykypäivän suosituimmaksi urheilulajiksi. Näyttelyssä esitellään myös järjestökenttää ja lajin kehitykseen merkittävästi vaikuttaneita henkilöitä.

Museon kokoelmissa on edustava valikoima nyrkkeilyurheiluun liittyviä julkaisuja, lehtiä ja kirjoja. Näytteillä on laaja kokoelma mitaleja, palkintoja ja muistoesineitä ympäri maailman. Kansainvälisiin kontakteihin liittyviä muistoviirejä ja rintamerkkejä on myös runsaasti esillä. Laajasta valokuvien kokoelmasta moni varmasti löytää tuttuja kasvoja menneiltä vuosilta.

Keskeinen osa-alue museossa on varustenäyttely, joka kertoo välineiden ja asusteiden voimakkaasta kehityksestä viime vuosikymmenien aikana.

Museon kokoelmissa on yli 10.000 esinettä, joista näytteillä on runsaat 2.000. Esineistön kerääminen jatkuu edelleen ja museo ottaa kiitollisuudella vastaan kaikkea nyrkkeilyurheiluun liittyvää materiaalia.